mei 25, 2024

Drugslab voor xtc-productie in boerderij in Peer ontdekt

S peurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg hebben donderdagochtend bij een inval in een boerderij in Peer een synthetisch drugslab ontdekt. Bij de huiszoeking is een verdachte gearresteerd.

Volgens het parket van Limburg ging het om een laboratorium voor de productie van MDMA. "Het gaat om een boerderij in de Molhemstraat in Wijchmaal. De woning  met aanpalende grote loods is gelegen in een landelijke, bosrijke omgeving op ongeveer twintig kilometer van de grens met Nederland. Er werd een MDMA-lab aangetroffen. Dit is het basisproduct voor de aanmaak van xtc. In het pand werden onder meer enkele vaten en gasflessen aangetroffen, die wijzen op recente productie. Er is een verdachte gearresteerd," aldus Dorien Vanderheiden, persmagistraat van het Limburgse parket.

De aanwezigheid van experimentele laboratoria in een dergelijke omgeving creëert een direct gevaar voor omwonenden gezien het risico op brand of ontploffing. Het kan door lozingen van chemisch afval ook ernstige gevolgen hebben voor het milieu. "Om die reden is de politie dan ook onmiddellijk tussengekomen. De bestuurlijke overheden werden ook ingelicht. De bevoegde diensten werden ingeroepen om de restanten van het lab professioneel op te ruimen en te vernietigen," vertelt de persmagistraat.