juli 18, 2024

Politie betrapt steeds meer bestuurders onder invloed van drugs tijdens 'Weekend zonder alcohol achter het stuur'

Afgelopen weekend vond de 13e editie plaats van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Tijdens dit actieweekend heeft de Geïntegreerde Politie meer dan 22.000 bestuurders gecontroleerd. 2,29% van hen overschreed de toegestane limiet.

Dit weekend werden door de Federale Politie en de lokale politiezones meer dan 22.000 bestuurders gecontroleerd. "Uit de resultaten bleek dat 2,29% van de bestuurders in overtreding was. Dat is absoluut geen goed cijfer en blijft veel te hoog. Ten opzichte van de vorige editie in juni 2021, waarbij 2,83% van de bestuurders in overtreding was, kennen de cijfers een daling. Tegenover de editie van januari 2021 daarentegen, waarbij 1,91% van de bestuurders positief blies, tekenen we een stijging op", klinkt het.

Er werden tijdens de actie 101 rijbewijzen ingetrokken voor rijden onder invloed van drugs. Dat is bijna gelijk aan de 107 intrekkingen voor rijden onder invloed van alcohol. "Tijdens onze acties ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’ groeien de cijfers van het aantal positieven voor alcohol en drugs steeds meer naar elkaar toe. In deze periode waarin rijden onder invloed helaas nog steeds een harde realiteit is, kunnen we stellen dat de strijd absoluut nog niet gewonnen is. De politiediensten leveren verdere inspanningen en het rijden onder invloed blijft een topprioriteit voor de Geïntegreerde Politie. Het rijden onder invloed van alcohol of drugs verhoogt immers aanzienlijk de kans op een ongeval."