mei 25, 2024

Willy Naessens Group bevestigt positie als marktleider met overname Luxemburgs bedrijf

W illy Naessens Group heeft het Luxemburgse bedrijf FB Groupe overgenomen, een fabrikant van prefab betonnen welfsels. Het industriebouwbedrijf versterkt daarmee zijn positie als marktleider.

FB Groupe, het voormalige Echolux, ligt in Groothertogdom Luxemburg. Het produceert op jaarbasis 220.000 m² voorgespannen welfsels en 320.000 m² gewapende welfsels. Het bedrijf stelt zo’n 90-tal eigen mensen te werk.

“De samenwerking biedt nieuwe kansen en mogelijkheden voor ons team en klanten”, vertelt Dirk Deroose, CEO Willy Naessens Group. “Deze geografische spreiding, namelijk fabriek in het Groothertogdom Luxemburg en kantoor in Frankrijk, is voor ons nauw aansluitend bij het netwerk van performante fabrieken die we reeds hebben.”

Gigantische stap

“Als je weet dat we actueel een 800.000 m² aan voorgespannen welfsels kunnen produceren, dan beseft iedereen wel dat een toevoeging van 540.000 m² extra capaciteit een gigantische stap is en we daarmee onze positie van marktleider in prefab beton oplossingen voor industriële toepassingen alleen maar kracht bijzetten”, zegt Deroose. “Binnen de Benelux is dit ook onze eerste, maar zeker niet onze laatste fabriek die we buiten België willen toevoegen aan onze Group”, voegt Willy Naessens nog toe.