juli 18, 2024

Paardentherapie van Marc Herremans krijgt steun voor nieuwe revalidatieweide

D e organisatie ‘Athletes for Hope’ van triatleet Marc Herremans wordt voortaan mee gesponsord door Antonissen Development Group. Met de sponsoring zet de vastgoedexpert mee zijn schouders onder de recent aangelegde revalidatieweide in Wuustwezel, waar kinderen met een beperking een paardentherapie kunnen volgen. “Met de financiële steun kunnen we de paarden perfect verzorgen, zodanig dat zij de therapie kunnen geven waar de kinderen beter van worden”, geeft Herremans aan.

In juni werd in Wuustwezel een nieuwe revalidatieweide geopend door Marc Herremans, één van onze meest bekende triatleten en motivatiesprekers. Hij zette dit jaar een revalidatieweide met 10 minipaardjes op waar dagelijks kinderen met een beperking terecht kunnen. Op die weide kunnen kinderen met een fysieke of mentale beperking in therapie gaan door met minipaardjes en pony’s te spelen en te wandelen.  

“Ik hoorde een paar jaar geleden een getuigenis van Marc en ik was daar echt door aangegrepen. Ik dacht toen al ‘hier moeten we iets mee doen’. Toen ik vernam dat Athletes for Hope een revalidatieweide had opgericht waar zij ook kinderen met een beperking willen helpen, was ik meteen overtuigd dat we ons daar als bedrijf moesten achter zetten. Kinderen zijn onze toekomst en geven ons het grootste geluk. Dus zij verdienen dat geluk ook", zegt Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group.

Peter van therapiepaard Spirit

De begeleiding en coaching van beloftevolle atleten in combinatie met de ondersteuning van kinderen met een beperking, geeft dit project volgens de vastgoedexpert ook de juiste normen en waarden. “Wij zijn als ontwikkelaar voortdurend bezig met de maatschappij en de toekomst. Maar we kunnen verder gaan in ons engagement door projecten zoals deze te steunen. Concreet worden wij voor drie jaar peter van het therapiepaardje Spirit. Een temperamentvolle merrie van drie jaar oud. Wij staan op die manier in voor alle kosten van Spirit en zorgen er zo mee voor dat de revalidatieweide kan blijven bestaan", aldus Potvin.

Het opzetten van zo’n weide gaat natuurlijk gepaard met extra kosten. Zo kost de verzorging van een paard jaarlijks veel geld en is er iemand aanwezig die twee dagen in de week instaat voor het onderhoud van de stallen. Gezien de therapie voor de kinderen volledig gratis is, moet Athletes for Hope zijn inkomsten ergens halen. "Iedereen is welkom en alle activiteiten worden gratis aangeboden, maar dan hebben we natuurlijk financiële steun nodig. Daarom is het van belang dat bedrijven zoals Antonissen Development Group dat de nodige steun bieden", legt Marc Herremans uit.