juli 18, 2024

Tien vrouwen fietsen 20.000 km om 100.000 (!) euro in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker

T ien fietsvriendinnen zijn aan de uitdaging van hun leven bezig: 20.000 km fietsen om maar liefst 100.000 euro in te zamelen voor Kom op Tegen Kanker. Centraal staan de zussen Katrin en Sylvie Roggeman. Katrin overwon zelf borstkanker.

Zussen Katrin en Sylvie Roggeman zamelen al enkele jaren geld in voor Kom op tegen Kanker. Nadat Katrin borstkanker overwon, zijn ze intensief beginnen sporten. “Samen met acht fietsvriendinnen van De Fietsvedetjes vormen we een enthousiaste groep power ladies die fietsen voor het goede doel”, zeggen Katrin en Sylvie Roggeman.

Vorig jaar in mei legde deze fietsbende samen maar liefst 10.000 kilometer af. Dit jaar gaan ze opnieuw voor diezelfde afstand, maar dan in een korter tijdsbestek. Als de pandemie geen roet in het eten gooit zullen ze in 2022 eindelijk de officiële 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker kunnen fietsen. Samen fietsen ze dus 20.000 km, en ze hopen daar 100.000 euro mee in te zamelen. Intussen staat de teller op zowat de helft.

Wetenschappelijk onderzoek

De energieke bende van ‘de zusjes Roggeman’ ondervond zelf helaas tot twee keer toe hoe belangrijk het is om goed geholpen te worden in de strijd tegen kanker. “We willen graag geld inzamelen om terug te geven aan wat we destijds zelf hebben gekregen tijdens onze ziekte”, klinkt het bij de dames. “Zonder onderzoek was ik er immers al lang niet meer geweest," klinkt het bij één van de zusjes. “De medische wereld kan tegenwoordig al veel, maar helaas nog niet alles. Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek naar kanker is daarom de enige manier om snelle medische vooruitgang te boeken.” 
 

De zusjes Roggeman.

Recent schonken de zusjes Roggeman al een stukje van hun eindbedrag aan het Wetenschappelijk Fonds Hematologie vzw in Brugge. Daar werd er een cheque van 10.000 euro overhandigd, ter ere van de verjaardag van hun fietsmaatje Lensy die ze veel te vroeg hebben moeten afgeven aan kanker.

Duwtje in de rug

Wie het jaar goed wil afsluiten en de zusjes een financieel duwtje in de rug wil geven, kan dit doen via hun officiële deelnemerspagina op de website van Kom op tegen Kanker. Bovendien zijn giften boven de 40 euro fiscaal aftrekbaar. 

In het team: Martine Standaert, Fleur Delvinquiere, Anuschka Van Nevel, Cindy Sanctorum, Eveline Ceenaeme, Hélène Lawaisse, Joke Cathenis en Greetje Demuelenaere en Katrin en Sylvie Roggeman.