juli 18, 2024

Acid, Julie Vermeire of Bockie De Repper? Filmfestival Oostende organiseert Vlaamse Oscars voor online videomakers

F ilmfestival Oostende reikt voor de tweede keer ‘De Jamies’ uit, de awards voor online videomakers. Na een eerste én volledig online editie van De Jamies, keert de awardshow voor Vlaamse online videomakers terug tijdens het Filmfestival van Oostende. Wanneer dat zal doorgaan, is door de strengere coronamaatregelen voorlopig nog niet duidelijk. Iedereen kan vanaf nu wel al hun favoriete videomaker van 2021 nomineren om kans te maken op een award.

“Wie vorig jaar meekeek naar de prijsuitreiking wist het al: Vlaamse creatievelingen maken ontzettend goeie videocontent op platformen zoals YouTube, TikTok, Twitch en Instagram”, zegt Peter Craeymeersch, festivaldirecteur Filmfestival van Oostende. “Het internet barst van het talent en De Jamies wil die content creators de erkenning geven die ze verdienen. Met FFO willen we een platform bieden voor audiovisueel talent in al haar vormen, ook diegenen die helemaal zelf online video’s creëren. Wij gaan met De Jamies in een vroeg stadium op zoek naar talent.”

De winnaars worden voor de helft gekozen door het publiek en voor de helft door de juryleden.

De winnaars worden voor de helft gekozen door het publiek en voor de helft door de juryleden. Creatief directeur Hannes Coudenys (bekend van Ugly Belgian Houses, Hurae en Smile Safari) zit de jury voor. Onder meer regisseur Jonas Govaerts, gaming duo William Boeva & Eva Mundorff, styliste Farah El Bastani, creatief talent Karen François, cinefiel Eline Van Hooydonck, creatief duo Jasper Declercq & fotografe Noortje Palmers zullen reeds mee beslissen over de winnaars.

Tijdens het gala-evenement bekroont De Jamies deze keer 12 videomakers in de categorieën: Vlog, Fictie, Lifestyle, Dans & Muziek, Comedy, Explainer, TikTok en De Kastiop Award voor gamestreaming. Nieuw dit jaar zijn de prijzen voor YouTube, Videograaf, Opkomend talent en Hit van het jaar. 

Vorig jaar stemden 22.000 mensen. Stemmen kan via https://www.dejamies.be/.